tirsdag den 17. november 2015

DIY - Hæklet siddehynde med isolering.


Jeg fandt alle uld-resterne frem i grå og hvide nuancer. Det meste var strømpegarn til pind 2½-3, som jeg aldrig - som i ALDRIG får strikket strømper af igen. 


Nu blev de til en varm og isoleret siddehynde, som skal bruges når drengene skal til indendørsstævner rundt om på Sjælland. Slut med en kold og øm numse af flere timer på sidelinjen :o)
Overvejer at finde flere rester frem i nogle mere kulørte farver, og få hæklet hynder til foråret og sommeren. Tilsætte et håndtag så de er nemme at bære rundt på og sy et stykke voksdug på bagsiden, så de kan tåle lidt fugtigt græs og lign. - Ja ja.. Planer og idéer er der nok af ;o)


DIY:

Jeg brugte 3 tråde garn og nål 8, men du kan bruge hvad du vil - bare garn og hæklenål passer sammen.
1 omg.: 2 fm, 2 hstm, 8 stgm i magisk ring. (12) (fortsæt med at hækle i spiral)
2 omg.: 2 stgm i hver (24)
3 omg.: 1 stgm, 2 stgm i næste (36)
4 - ... ønsket størrelse: Øg hver omgang med 12 stgm.
Når cirklen har den ønskede størrelse, afsluttes med 2 km, luk af og hæft.

Hækl en cirkel mere magen til. På denne skal du ikke lukke af, men hækle endnu en omgang stgm. i bagerste lænke uden udtagninger. (Dette bliver kanten rundt om hynden) Luk her efter af og hæft.

Jeg har brugt et liggeunderlåg som "isolering". Klippet en cirkel der passede i målet på det hæklede - eller omvendt: hæklede så det passede med det klippede stykke liggeunderlag :o)
Hækl nu de hæklede stykker sammen med kædemasker (her blå tråd) rundt om liggeunderlaget, og hækl endnu en kant rundt i den forreste lænke på det sidste stykke du hæklede.

Wupti... Ingen kolde baller og en formindskning i restegarnet :o)


3 kommentarer:


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...