onsdag den 24. april 2013

Vandhavens opbygning - kapitel 1

Der var en gang en enlig kvinde der boede laaaangt ude på landet. Hendes have lignede en pløjemark efter der var gravet slanger ned til et nyinstaleret jordvarmeanlæg, så en anlægsgartner kom forbi og lavede den fineste græsplæne...


Sød musik opstod, og resten af det eventyr kan I læse HER :o)

Men for den fine grønne græsplæne sluttede eventyret brat... Den er nu omdannet til et hul i jorden. Spadestikket blev taget i 2011 med bygning af pavillon og terrasse, skur til "rensningsanlægget" og fjernelse af det første læs jord.

Jeg har prøvet at lege Jørgen Clevin på de næste billeder :o)

Målet er at vandoverfladen skal i højde med træterrassen ved pavillonen, hele vejen fra hvor hullet starter i højre side og hen til Zarco i venstre side af terrassen. Bassinet på i alt 50.000 liter vil få en dyb ende i denne ende og en lavere der hvor der ligger grus til venstre. Midt på vil komme en bro, samt nogle trædesten i hver ende...


Her indgangen fra indkørsel/gårdsplads. Der vil blive et trappetrin op, en belægning af granitsten/brosten langs bøgehækken og en langs markstenene, samt en brostensmur ind mod bassinet, da niveauet er lavere i denne side i forhold til terrassen. I indgangen har jeg planer om en rosenbue i smedejern... (Til den tid er bøgehækken nok også blevet lidt højere og tættere.)


Det sorte skur bagerst på billedet oven over, skal indeholde "rensningsanlægget" i form af 6 store baljer og et system jeg endnu ikke har fattet en dyt af!

Ca. her vil broen gå over søen og ligesom "dele den i to" Fra den blå vandpumpe, vil der gå et par trin op til trædesten og broen - igen pga. niveau-forskellen.Der er lang vej endnu, men resultatet bliver arbejdet værd. Lidt små bede rundt omkring mellem stenene. Fast belægning. Lyden af vand der løber, frøernes kvækken, fuglesang og nydelsen af bare at kunne stresse af ved synet af lidt koi-karper og en guldsmed.

Tror også de par koikarper vi har, sammen med en enkelt tyksak af en slørhale og et par diamantstør, vil nyde lidt flere venner og en større legeplads...

Men de må affinde sig med endnu en sommer i det lille bassin.

Et eller andet sted skal dette granittrug placeres.

Og dette her... De stammer fra mit barndomshjem. Tænker de skal fyldes med vand, lidt flydelys og en afklippet rose.

Det er sådan nogenlunde de foreløbige planer. Håber I kunne danne jer et lille billede af det der venter.
Så sent som i lørdags blev et par af de oprindelige planer lavet om - og det er ikke første gang, men grundplanen er intakt, og inden sommeren er omme håber jeg at ha lavet lidt flere indlæg her ude fra. Færdigt i år bliver det ikke, men vi så har vi lidt at tage os til, hvis vi skulle begynde at kede os :o)
19 kommentarer:

 1. skønne planer og dejlig historie om kærlighed

  SvarSlet
 2. Det er et stort projekt I har taget fat på, men ud fra dine tegninger kan det da kun blive helt fantastisk. Glæder mig til at følge det og se det endelige resultat.

  SvarSlet
 3. Hej Lise
  Sikken en skøn historie ;-) og et godt parti du har gjort med en anlægsgartner.
  Hvor jeg glæder mig til at følge projektet, tak fordi du deler. Fine tegninger, der giver go mening. Vand i haven er et must hvis du vil høre min mening. Lige nu kvækker frøerne, en skøn lyd af forår, og masser af æg tegner også på en ny generation er på vej her.
  Kh. Hanne

  SvarSlet
 4. Sikke et stort arbejde I er gået i gang med og glæder mig til at følge projektet. Jeg er ganske sikker på, at det bliver super flot :-)

  SvarSlet
 5. Ej, hvor bliver det lækkert. Masser af spændende detaljer. Kan sagtens forestille mig, hvor skønt der bliver. At det tager tid at lave, gør jo ikke noget, når man kan hygge sig med det og resultatet bliver fantastisk.
  Knus Anette

  SvarSlet
 6. Hvor bliver det smukt! <3 og hvor bor i flot.
  Jeg kan sagtens forstille mig, hvordan det hele kommer til at passe sammen og hvor meget glæde i må få af dette skønne (store) projekt ;) :)

  Jeg glæder mig rigtig meget til at se når det hele står færdigt :)

  Ha' en dejlig dag.
  Stort knus
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Bo bedre har altså fået sig en fjende....... dig!

  Igen igen imponerer dine tanker og planer og efter hvad jeg tidligere har set, er jeg ikke spor i tvivl om, at det kommer til at se ud, som Clevin-stregerne viser.
  Ih, det bliver så flot og hyggeligt.

  SvarSlet
 8. Wow! Hvor bor du smukt <3 Jeg har altid drømt om et stråtags hus, og dit er jo bare SÅ smukt :-)
  Jeg glæder mig meget til at se billeder, når det er færdigt og jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver et meget smukt paradis :-)

  Ha en dejlig dag.
  Knus Nanna

  SvarSlet
 9. Det bliver da bare endnu mere fantastisk end det er i forvejen :) Glæder mig til at følge med, for jeg håber, at du vil bringe billeder af den løbende proces. God arbejdslyst.

  SvarSlet
 10. Hej Lise.Først vil jeg sige at det er fantastisk smukt hus i har.Og det bliver da bare så flot med søen foran.Stort arbejde,men ting tager tid.Glæder mig til at følge jeres projekt.God dag knus Jette

  SvarSlet
 11. Det er store projekter. Det skal nok blive flot til sidst :-)

  SvarSlet
 12. Når der komme en dejlig mand forbi, så skal man da tage ham ;O)) Det handler ikke om, hvor lang tid man har kendt hinanden...det kan jeg selv skrive under på ;O) Utrolig som I kan indrette og få udført planerne. Glæder mig til at følge projektet. Det bliver så flot. Kh Helle ;O)

  SvarSlet
 13. Det var vist lige den rette mand der kom forbi ;o)
  sikken skøn have du får. Det er da helt fantastisk !
  Det glæder jeg mig til at følge.

  SvarSlet
 14. Sikke da et spændende projekt I har gang i.. Jeg glæder mig til at følge med - er sikker på det bliver fantastisk :0)

  SvarSlet
 15. Hold da lige ferie mand hvor bliver det flot. Jeg glæder mig til at følge projektet og se det færdige resultat.

  SvarSlet
 16. Jeg syntes lige at du har glemt en lille bitte detalje: Hvor er mit hus? For der flytter jeg da gerne ind:O)
  Hold da op hvor bliver det lækkert, det ser fantastisk ud, sidder nu og tænker hvordan jeg kan få det hele ned i min altankasse.....
  Glæder mig til at følge med hen ad vejen.

  SvarSlet
 17. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Jeg lover der kommer flere billeder der ude fra, efterhånden som brolæggeren får tid til at arbejde hjemme :o)

  Og til jer der har planer om at flytte ind: Pavillonen står til fri afbenyttelse, men bemærk der er ikke varme og vand indlagt, men når søen er færdig er der selvfølgelig mulighed for en morgendukkert :D

  Mange kærlige hilsner fra Lise

  SvarSlet
 18. Hold da helt op.........det bliver vildt flot :-)
  Glæder mig til at følge projektet, men der må gå en rum tid, før det står færdig. En brolægger har vel ikke meget fri på de årstider, hvor det er til at arbejde i haven ;-)

  SvarSlet
 19. Kære Lise,
  venter spændt på at få resten af historien og flere billeder :-)
  Hilsen Tina

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...