søndag den 29. maj 2016

Vores små kyllinger


Som jeg viste HER, har vores hønemor fået kyllinger.. Faktisk har vi to hønemødre med kyllinger, men den anden var gået en tur på marken da jeg havde kameraet med i haven.

Hønsene stammer begge fra kuldet jeg viste HER sidste år. Blandingshøns af den lille sorte dværg og vores store gule orpington. Farverne er blandede. Nogle mørke som hende her og andre mere gule. Alle en stor dværghønestørrelse med det rolige gemyt en orpington har. Havde de været racerene, havde det været min ynglings-hønserace :o)


Selvom de alle har ligget og ruget flere gange i år, har det ikke været en succes, og til sidst besluttede jeg at hente daggamle kyllinger. De fik 3 hver og passer på dem med liv og sjæl.


Lige som med planterne i haven, har jeg også glemt hvilken race kyllingerne stammer fra. Men de bliver store som orpington i samme buttede facon, helt sorte og med "sokker" på, altså fjer på fødderne, som jeg synes er utrolig charmerende.


De er nu godt en uge gamle og det går så ufattelig stærkt med de bliver større. Der er allerede kommet små fjer på vingerne. Inden man ser sig om, ligner de små øgler med en blanding af fjer og dun over hele kroppen.


Selvom det ikke gik som planlagt og der måtte hentes hjælp udefra, er det fantastisk med dyrebørn i haven - jeg er endnu en gang forelsket. Forelsket i de små duntotter der siger pip dagen lang...

5 kommentarer:

 1. Hvor er de bare skønne, de små dune babyer.
  Jamen naturen spiler os ofte et pus, både med mennesker men så sandelig også med dyr.
  Så det er jo fantastisk at du så kan gå ind og blive "fertilitets læge" for de stakkels hønse mødre.

  Rigtig dejlig start på en ny uge til dig
  Charlotte

  SvarSlet
 2. De er saa soede og saa bloede. Nyd dem inden de spidse fjer kommer paa (lol). Vi havde engang to kyllinger her i lejligheden. Det var sjovt.

  SvarSlet
 3. Uhh - de er søde. Og de er nuttede med dun på fødderne <3 Bare vi måtte have høns... Tænker også kattene ville betragte dem som lovligt jagtbytte.

  SvarSlet
 4. Tak for historien om hønsene og kyllingerne.

  SvarSlet
 5. Nåhh, de er så søde. Vi havde Gul Orpington i 12 år - skønt

  God dag
  Annette

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...