tirsdag den 13. maj 2014

Genbrugsjern i haven


For over et år siden klunsede jeg et jernstativ (og flere andre ting som du kan se HER) Siden har det stået og ventet på jeg fik en idé...

Nu er stativet sat i jorden med det der oprindeligt var fødderne opad. Øverst har jeg sat et gammelt ildfad som var lidt tærret i bunden og pyntet med jernsommerfugle jeg købte på messen i Ledreborg sidste år. 


Fadet skal plantes til med hvide sommerblomster af en art, og jorden skal plantes til med bunddække eller hosta.


Med mindre man skal i skraldespanden eller hænge vasketøj op, ser man kun vinkelen herunder. Glæder mig til hele væggen bliver dækket af clematis (gro nu for pokker!..)Her under hele smøgen fra indkørslen, incl. rester fra vinterens dekoration med brændestabel og skøjter som ikke er kommet væk endnu :o)


Og fra den anden vinkel, hvor I også kan se vores italienske indvandrer. Hun ligner en dværghøne ved siden af vores store, gule orpington.


Vores nabo har vildtopdræt, og sidste år satte han fasankyllinger ud sammen med to hvide italienere, som skulle holde samling på flokken. Hvor den ene blev af ved jeg ikke, men hende her flyttede ind hos os midt på sommeren. Hver dag lægger hun et fint hvidt æg i en aflagt hundekurv vi har stående i skuret, og om natten sover hun oppe under taget i hønsehuset, mens de andre går til ro i halmen på gulvet.

Hun er lidt kær. "Snakker" meget, men er også temmelig upraktisk i haven! De gule orpington er så tunge i rø... at de dårligt kan forsere en kant på 15 cm i højden, hvilket gør at jeg har kunne have flere af mine blomsterbede i fred. Hende her kommer alle - ALLE steder, hvilket er en udfordring af hensyn til blomsterfrø og lign. Hun er lidt som en teenager! Adlyder så længe jeg er i nærheden, men så snart jeg vender ryggen til gør hun som det passer hende..

De kære dyr...

2 kommentarer:

  1. Ih hvor ser det altså skønt ud og hun er da bare så fin, Den lille hvide :-).alle vores høns går på pinden under loftet. Det er kun hvis fru skruk bliver skruk igen at hun sover på reden. :-)

    SvarSlet
  2. Og jeg må indrømme at vores ikke går løs i haven,for så ville alt blive smadret. Både af høns og af hunde der hyrder hønsene :-)

    SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...