torsdag den 13. juni 2013

Ællinge-redningsaktion. Lov mig ikke at grine...

Først skal I da lige hilse på Rip, Rap og Rup der var hovedpersonerne i denne redningsaktion, som fandt sted forrige søndag. En redningsaktion hvor alle overlevede - på nær mine gummisko..De bor pt i en aflagt hundekurv i køkkenet. Vi er ved at lave indhegning og grave vandbassin til dem, og i eftermiddag skal min mand hente et hundehus, som vi fandt på den blå avis. Det passer lige i størrelsen til 3 små rap-ænder. Om en uges tid er de store nok til at blive uden for og store nok til at kragerne holder næbbet for sig selv. Indtil da bærer jeg dem troligt ud og ind hver dag.......for vi har sat en midlertidig indhegning op i den kommende vandhave, hvor de dagligt kommer ud og får lov til at bade et par timer - så bliver den brugt til noget fornuftigt så længe :o)


Og hvorfor har vi så lige pludselig ællinger...? Nu er det nu I ikke må grine...

På den gård hvor min mand har lager, findes en gyllebeholder som ikke har været i brug de sidste 10 år. Forrige søndag hørte han kaldelyde der oppe fra og klatrede op på kanten. I den ene side lå en lille top jord, hvor andemor havde haft fred til at ruge 3 små ællinger ud, og så har hun ellers forgæves forsøgt at få dem med ud i verden. Men når man er en lille ælling og er omgivet af en 3 meter høj betonmur omkring sig, er det ikke det nemmeste i verden.


Beholderen er ca 30 meter i diameter og der er 3 meter ned til vandoverfladen. Så lange arme har vi ikke og skaftet på nettet var kun 3 meter langt. Men hvad gør man så...?

Jeg kunne ikke bære de 3 små skulle ende deres dage som krageføde og forladt af deres mor, så efter at konstatere at der kun var en halv meter vand i beholderen, smøgede jeg buksebenene op over knæene, mens manden min fandt stigen frem - Det skal så siges at da jeg kravlede ned af stigen, erfarede jeg at der kun var 15 cm vand i beholderen! Resten var slam, mudder, nedfaldne blade og grene og andre ting jeg ikke ønsker at vide noget om...


Med min mands opmuntrende stemme oppe fra kanten og ældstemanden klar med papkassen, fik jeg en halv time til at gå, med at sjoske rundt i 10 års naturefterladenskaber op til knæene, bevæbnet med et net og 3 ællingers kamp mod indfangelse.


Desværre fik vi ikke foreviget min badetur, men redningsaktionen lykkedes og det var så historien om hvorfor vi nu deler matrikel med Rip, Rap og Rup - og hvordan mine gummisko kunne blive SÅ beskidte :o)

25 kommentarer:

 1. Du er jo en helt Lise! En rigtig ande-helt med superkræfter og det hele. Ganske mageløst og helt fantastisk! Og hvor er de fine, de små Rip, Rap og Rup! : )

  SvarSlet
 2. Hvorfor undrer det mig ikke Lise --Jeg griner altså ---MEGA KÆRLIGT

  SvarSlet
 3. Sikken da et lækkert fodbad, du lige har fået dig - smiler.
  Og hvem ville ikke ofre et par sko på så skønne ællinger :-)
  Godt gået <3

  SvarSlet
 4. Du er da den dejligste dyreven.<3
  Ja en helt!
  Fik helt tårer i øjnene mens jeg læste. Og så er det jo fantastisk at i har jeres havedam de kan være i og "hunde"hus til at bo i...:-)
  De ved ikke hvor heldige de har været.
  De ender nok med at følge dig rundt i hælene når de finder ud af at du er deres "mor"...:-)
  Tak til dig og din dyreglade familie.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jamen du er jo en helt. Så pyt med sko, lugt og grimme tanker. Fangsten er da det hele værd.
  Sidestillet med din bedrift må en tur i fiskespa være det rene vand ;-)
  Kh. Hanne

  SvarSlet
 6. Jeg havde gjort det samme :-) tillykke med jeres nye familiemedlemmer Go' aften

  SvarSlet
 7. Ha ha du er altså bare sød, ville nu bare ønske at der var billeder af selve redningsaktionen. Men tak for den lille søde historie :)

  SvarSlet
 8. Åh hvor skøn historie.. Med lykkelig udgang.. Jeg havde gjort det samme for mit hjerte ville ikke kunne efterlade dem til den skæbne.....


  Håber at der kan gøres noget så tanken ikke bliver indtaget af en ny andemor til næste år :-)

  SvarSlet
 9. Du er altså superwoman, og så får du garanteret flotte ben/fødder i sommer, med den behandling de har fået... tillykke med Rip, Rap og Rup :-)

  SvarSlet
 10. Fy føj siger jeg bare ... men jeg havde gjort det samme, selvom tanken får én til at gyse.... men jo, et godt grin fik jeg osse .. thi hi
  Godt gået !

  SvarSlet
 11. Aii "skide" være med skoene. Godt at du reddede de små :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er du sød ;O))))))

  SvarSlet
 13. Hvor er du bare fantastisk. Kunne nu ikke lade være med at trække på smilebåndet for selvom der ikke var billeder af selv aktionen kunne jeg lige forstille mig hvordan det må have set ud :-) Godt de er reddet og kommet til et fantastisk hjem.

  SvarSlet
 14. Nåe ... for en sød historie ... ;0)
  Håber de klarer sig ..

  SvarSlet
 15. hahaha - undskyld....jeg kunne ikke lade være at grine, men det var af glæde over hvilket dejligt menneske du er. Hvor er du sød at du travede rundt dér og reddede små ællinger - god stil:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 16. Årh altså.. hvor er du sød, ved de små kære dyr <3

  SvarSlet
 17. Lise, du er et fantastisk menneske, der er ikke så meget andet at sige og heldigvis følger manden din trop - der er vist ikke mange, der har ællinger sovende i køkkenet. Hvis det var mig, der fordelte sol og vind, så har du fortjent så meget sol fremfor den orkan, der mødte dig fornyligt, men desværre. Jeg glæder mig til at følge jeres lille mini zoo. Kh Anne Mette

  SvarSlet
 18. Her skyldes de våde øjne ikke en hysterisk latter over fortællingen, men af rørthed (det er vist ikke et ord, men du forstår vel). Godt at der findes mennesker som dig <3. Ved du godt, at Dyrenes beskyttelse har en ordning, der hjælper sådanne nødstedte dyr?
  Selv havde jeg altså også ofret tøj og sko i sådan en situation. Om jeg så skulle gå nøgen gennem byen ;)

  SvarSlet
 19. Sikke en dejlig historie. :)
  Fantastiske billeder <3
  Rigtig god week-end
  Knus Birgitte

  SvarSlet
 20. Hej Lise.Sikke en dejlig historie.Og en skøn dyreven er du da.Du må da gemme de sko til minde om din redningsaktion.Glæder mig til at de tre voksw op hos dig.Rigtig god weekend og mange knus Jette

  SvarSlet
 21. Det var da en fin historie. Det er lige før den overskygger den berømte politimand, der hjalp andemor og ællinger over vejen ;o) Og nu får I dejligt liv i vandhaven :o)
  Hyggeligt at have dig tilbage her i blogland.

  SvarSlet
 22. Jeg griner ikke, men jeg smiler rigtig meget ;) Hvor er det en vidunderlig historie og hvor er du et dejligt menneske :)

  SvarSlet
 23. Årh, hvor er det bare en skøn historie :)

  SvarSlet
 24. Ej hvor fantastisk en historie :) du har et hjerte af guld søde Lise ;)

  Smil

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...