tirsdag den 3. juni 2014

Blade og kogler i beton


Jeg er hoppet med på betonbølgen - det måtte simpelthen prøves da jeg så de smukke blade rundt om på nettet. Drømmer om et vandfald ved hønsehuset af støbte rabarber-blade hvor vandet risler ned af 3-4 blade mellem de grønne planter. Manden min har allerede fundet baljen og pumpe frem til mig, så det tyder på at han finder idéen god :o)


Bladene her blev støbt i torsdags og forsigtigt vendt i søndags. Årerne fra bladets struktur og det rustikke udseende passer mig rigtig godt, og når de først får den rette patina vil de falde flot ind i blomsterbedet.


Jeg har også lavet nogle mindre blade. De er lavet lidt dybe og skal bruges til husløg.


Hvis vandfaldet skal blive en realitet mangler jeg to blade endnu. De var egentlig også lavet, da dette er min anden støbning af blade, men er blevet foræret væk i gaver, pyntet med et par flasker rødvin og nogle efeuranker.


Jeg har også fået lavet kogler i en form fra Panduro, og har luret hvordan man laver sine egne forme af silikone. Det må prøves da jeg har nogle større kogler stående - købt i dyre domme for et par år siden. De må gerne yngle ;o)


Der er så mange muligheder - og så lidt tid..

13 kommentarer:

 1. hvor er de bare super skønne, må se om jeg kan være lige så kreativ :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Go for it Maria :o)

   Man pas på! Det kan være vanedannende ;o)

   Slet
 2. Hvor er de fine! ISÆR koglerne, men har også et eller andet med kogler...
  Er også ret vild med din vandløbs-ide - tror det bliver rigtigt flot med de blade. Det glæder jeg mig til at se en opdatering på.

  Manden min er også ved at planlægge noget vandløb i haven, men tror ikke jeg får lov til at lave kar til ham - han har vist hans helt egen køreplan for det projekt. Så jeg nøjes med at kigge på og servicere, når han skal i gang med arbejdet :-)

  Men.. mangler et fuglebad til potedyret, så hun har noget bevinget at kigge på. Ku' være sjovt med et hjemmelavet (fordi dem der findes i fx byggemarkederne er SÅ grimme...).

  Hvor har du købt beton og hvordan har du gjort?
  En lille DIY måske? (eller er der en, jeg bare har overset?...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte godt du havde noget med kogler Helle :D

   Når en mand først får lagt en køreplan på et projekt er det bare med at lade være med at gå i vejen.. Hvilket min mand dog mener jeg er dansk mester i at gøre ;) Har gerne liiige en idé eller to...

   Cementen er fra mandens cementspand blandet med strandsand og blandet til en tyk grød. Jeg vil anbefale at søge på nettet - eller hvis du er på Facebook så find gruppen Kreativ beton. Der findes så mange fine vejledninger og videoer, så jeg tør slet ikke begive mig ud i en DIY her på bloggen :o)

   Men pas på! Det kan være vanedannende ;o)

   Slet
  2. Hm... hvorfra kunne du tænke det? ;-)

   Nej han må jo hellere få lidt arbejdsro.. der er jo det der med at multitaske.. men! han har da afsløret nogle af de ting, som han har planer om. Nok også en go' ide, så fruen ikke får ide om, at hun ikke kan leve med det og det skal laves om (som om..)
   Men hans ideer lyder spændende - synes måske bare der er ting, der er vigtigere.......
   Mænd og kvinder prioriterer vist ikke altid helt ens.. ;-)

   Arh.. du har din egen leverandør.. ja, det gør jo nogle ting lidt lettere ;)

   Må google lidt.. kan også ske, at jeg kan finde sådan et lille weekend- eller dagskursus.. så bli'r jeg da også luftet lidt ;)

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud, det giver godt nok lyst til at prøve selv.... Hmm mangler bare lige lidt mere fritid, som du også antyder.
  Bamsen er super sød, håber du får det bedre så du kan hækle løs igen.
  Glæder mig til at se når du får koblet vand på bladene, spændende projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne

   Jeg glæder mig også til der løber vand ned af bladene. Synes jeg har lidt rigelig projekter igang for øjeblikket.. Meeen en lille vandfald kræver vist ikke mere end en søndag eftermiddag :o)

   Slet
 4. Hvor er de bare flotte, både blade og kogler. Synes rigtig godt om ideen med et lille vandløb, den må jeg vist lige tænke lidt over til vores have herhjemme :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 5. Et rigtig spændende projekt ! jeg glæder mig til at se dit springvand :o)

  SvarSlet
 6. For pokker hvor ser det godt ud. Jeg gad godt have fået sådan en gave :-) De kogler er bare helt fantastiske.. Glæder mig til at se vandløbet - det er et sejt projekt.

  SvarSlet
 7. wauw hvor er de flotte dine betonblade ....
  Det får jeg vildt lyst til at prøve :)

  SvarSlet
 8. Fik du afprøvet at lave form af dine egne kogler? Jeg har valgt at male mine med tynd beton - det ser ud til at fungere....

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...