mandag den 15. september 2014

2 små nye beboere i hønsehuset


Vi har overtaget to små dværghøns. To små prinsesser, hvis "forældre" skal flytte fra deres hus og derfor ikke kan have dem mere.


De er så kære, og har allerede været rundt og sondere deres 1600 m2 store nye hønsegård (læs: hele vores have) Den brune er lidt tilbageholden, mens den sorte er en rigtig lille kælepot.


Vi skal lige vænne os til størrelsen. Vores gule orpington er mere end dobbelt så store som de kære små, men når man er høne betyder det åbenbart ikke så meget, for de fandt hurtigt sammen med flokken.


De har fået deres egen sovepind i hønsehuset. De gule orpington er for gumpetunge i bagdelen til at bruge sådan en, så de ligger i samlet flok i halmen - nå ja, indtil jeg kommer og tænder lyset for at tage billeder her til bloggen... Skal vi op nu? Have mad? Hvad sker der her..


Kyllingerne som jeg skrev om HER, er snart lige så store som de gamle høns. Vi er så "heldige" at få EN hønekylling ud af hele det kuld. En... Ikke hvad vi håbede på. Det kommer ikke til at give mange ekstra æg i æggebakken. Til gengæld får vi lidt mad i fryseren..


Ham her over bliver dog boende. Han er helt speciel. Kommer rendende som en anden lille hund, og har ingen betænkeligheder ved at gå hele vejen gennem huset for at se hvor vi er henne. Hopper op på armlænet på havestolen for at tigge mad og så siger han lige som en pingvin :o)
Når han bliver kønsmoden og ikke kan enes med sin far længere, får han den gamle andegård som hønsegård i selskab med sin søster.


 Vores gamle hane er 5 år nu. Han får lov at spankulere rundt i haven og lege konge til han ikke kan mere.. Nu med to små prinsesser i sit selskab.

14 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare hyggeligt ud med alle jeres høns.... Jeg bliver så glad ( og lidt misundelig ..!!*) når jeg ser dine indlæg med hønsene... Jeg vil så gerne have nogle igen. Har haft engang for en del år siden. Men hønsehuset er væltet, så der skal laves et nyt..... - og ting tager tid her hos os ... :(
  God dag til dig
  Klem Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :o)
   Kender alt for godt det der med at ting tager tid... Som f.eks. gemalens vandbassin som her på tredje år stadig er et hul i jorden...

   Slet
 2. Så fine de er! Jeg har, som Susanne, haft høns engang, og vil rigtigt gerne have det igen. Jeg havde faktisk dværghøns :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde også dværghøns da jeg var en lille pige.. Husker hanen kom og tiggede mad ved bordet når vi spiste ude. Ja, det gør vores også her på matriklen, og fik de lov ville de selv tage fra tallerknen ;o)

   Slet
 3. Hvor er de fine. Hvis jeg boede på landet, ville jeg også have høns.Det må være noget af en oplevelse.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de hører ligesom til ikk'? :o)

   Slet
 4. Åh hvor er de fine, det er så hyggeligt med høns. Jeg er så glad for mine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De giver et skønt liv i haven :o)

   Slet
 5. Hvor er de bare søde! Vi har også haft dværghøns som desværre blev taget af ræven - så nu har vi fået nogle tværstribede Orpington i stedet for. De er nu også rigtig dejlige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De tværstribede er også utrolig flotte. Overvejede dem lidt, da jeg troede mig søgning efter de gule ikke lykkedes..

   Slet
 6. Tillykke med de 2 små nye beboere :-) De skal nok få det godt hos jer <3

  SvarSlet
  Svar
  1. De er allerede faldet utrolig godt til... og lært at når vi kommer med en skål eller tallerken er det godbidder ;o)

   Slet
 7. Hej Lise.
  Ved du hvornår du svinger øksen? Jeg var jo også så heldig at få købt gule orpingtonkyllinger, og indtil videre ser det ud til at vi kun har høner -måske. Hvis det holder stik, så kunne vi jo bytte en høne for en hane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Vi har endnu ikke svinget øksen - og en byttehandel ville være skøn :o)
   Vil du sende mig en mail, så vi kan aftale nærmere?
   Kh Lise

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...