onsdag den 7. december 2011

Hønsegården

Vi har en blandet landhandel af dyr, og her kan du møde nogle af dem :o)
Vores hønsehold startede i sommeren 2009, ved en stor hane af ubestemt race flyttede ind i vores have. Ingen kendte ham, og ingen vidste hvor han kom fra... Da han efter en måned, ikke havde i sinde at forlade matriklen igen, forbarmede jeg mig over ham.
Legehuset som drengene alligevel ikke brugte mere blev tømt, og naboen til mit firma solgte glædeligt to høns og en balle halm, så han kunne få lidt selskab.
Dette forår kunne han ikke mere, og den ene høne er også afgået ved døden.
Jeg kørte til SydSjælland og fik allernådigst lov til at købe de skønneste racehøns man kan tænke sig. Gule orpington... De lægger kun et æg hver anden dag, de er for tunge i rø... til at komme på pind om natten, men de er de mest godmodige og tamme høns man kan forestille sig.
I juni fik de kyllinger, hvor af vi har beholdt 3 høner.
På det øverste billede ses de tre "kyllingehøns" til venstre. Midt på stigen en af mødrene, bag hende vores gamle høne og forrest den stolte hanefar.

Vi har de sidste par uger fået en ekstra gæst i hønsehuset om dagen.
En lille høne kommer hver morgen, vandrer rundt i hønsegården og tager gerne turen ind i hønsehuset og spiser et måltid mad, inden hun forlader os igen om aftenen. I starten var hun her kun en time eller to... Hvis jeg ikke tager helt fejl, er jeg sikker på hun flytter ind om natten, når vejret bliver lidt koldere.
Hvor hun kommer fra ved jeg ikke, men hun skal da være hjertelig velkommen :o)Ingen kommentarer:

Send en kommentar


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...