lørdag den 19. januar 2013

Nye koner til enkemanden i drivhuset

Vores ene vagtelhøne fløj til vagtelhimlen kort før jul. Fandt hende liggende i deres lille hus.. Øv  :'(

Stor var sorgen især hos vores lille vagtelhane, som kaldte og kaldte uden respons. Den enlige kone han havde tilbage var ved at få stress, for uanset hvor meget hun kom løbende når han kaldte, blev han ved med at stå og gale...
Noget måtte gøres og på den blå avis fandt min mand en opdrætter, der havde vagtler gående udendørs. Afsti, afsted det gik efter et par nye koner til den sorgfyldte enkemand i drivhuset - og så blev der fred og idyl i det lille hjem igen :o)


At få et familieportræt af de kære små er nærmest en umulighed, med mindre man kommer efter mørkets frembrud når varmelampen er tændt. Så ligger de alle 4 i en klump i høet og nyder varmen.


Her over er hanen og den ene høne igang med frisk salat mens den anden høne tager sig en lur i baggrunden. Den tredje høne havde så travlt med at vende jord, så hun dårligt lagde mærke til kameraet...Overvejer du at få vagtler i drivhuset kan det varmt anbefales. Myrer, biller og utøj bliver nærmest udryddet og de skaber liv med deres konstante søgen efter småkryb og deres pludre-pip-snak. Eneste ulempe er at døren skal holdes lukket, så det kræver et drivhus med minimum to vinduer - gerne med automatisk åben/luk - så der laves gennemtræk på de varme sommerdage.

Vil du se mere om vores vagtler, så tag et kig under etiketten "drivhus". De er næsten med hver gang jeg har lavet indlæg herfra :o)

Weekenden står på fodbold både i dag og i morgen (Det ender med splinter i r**en af alle de træbænke jeg får afprøvet for øjeblikket som chauffør og tilskuer for de kære drenge) Ellers er symaskinen støvet af og klar til hvidt hørstof, hæklede mellemværk og velcrobånd - hvis planen holder :o)

Ha en rigtig dejlig weekend...

14 kommentarer:

 1. Det var da godt den stakkels enkemand kunne muntres lidt op .o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja han var godt nok trist det lille pus. Men nu har han vist rigeligt at se til :o)

   Slet
 2. Hvor er de søde og en fantastisk idé mod utøj, men som du skriver, kan det være svart at holde døren lukket om sommeren, ikke mindst for den nysgerrige og legesyge hund, som huserer i min have ;o)
  Venligst Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil sikkert synes det var et fantastisk stykke legetøj :o)
   Men hvis døren står åben er jeg mere nervøs for de stikker af, for de kan flyve helt op til loftet hvis de bliver forskrækkede.

   Slet
 3. Hm.. troede der var forbud mod flerkoneri i Danmark? ;-)
  Men godt, at I hurtigt kunne få nogle nye damer, til den stakkels triste enkemand.

  Egentlig en sjov ting at have - tror aldrig før jeg har hørt om nogen, der holdt vagtler. Lægger de så også æg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner... Ja men hvis nu vi ikke siger det til nogen tror jeg det fungerer meget godt lige i dette ægteskab :o)
   De lægger æg. Nogle små bitte nogen. Tror der vil gå 4-5 stk til et halvt stykke rugbrød. De rugede i sommers men der kom desværre ikke noget ud af det. Kyllingerne ligner små brumbasser på to ben. De er så kære.

   Slet
 4. Åh hvor er de kære de små. Min far har også vagtler, og når de får unger, ligner de små humlebier med ben på, tænk at man kan være så lille og løbe rundt på egne ben :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber og krydser fingre for der er mere held med de nye høns jeg har fået. Det kunne være så hyggeligt :o)

   Slet
 5. Tusen takk!
  <3
  Knus, Tine
  Norge

  SvarSlet
 6. Årh, det var godt, så er der fred og idyl i drivhuset igen :) Og eks-enkemanden har fået et nyt liv. håber han kan magte SÅ mange unge damer ;)

  Håber du klarede fodboldkampene uden hverken frost eller splinter et vist sted :)

  Kh. Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har travlt den lille mand, men klarer udfordingen. Spændt på om han får lavet lidt afkom når foråret kommer - det kunne være så hyggeligt :o)

   Og fodboldkampene klarede vi. Har snart hård hud på ballerne ;o)
   De er så seje de unge drenge.

   Slet
 7. Nåe hvor er de søde, dejligt med liv og glade dage i drivhuset igen.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig kære, og det er en nydelse at følge dem. Rigtig råhygge :o)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...