tirsdag den 15. september 2015

Vi har fået flere små kyllinger.. i den mærkeligste blandingsrace!


Midt i august kom 10 små skønne duntotter til verden. 6 gule og 4 brune/sorte. Nogle med dun på benene efter deres mor. Nogle uden efter deres far.


Vi  fandt hende ude på marken, efter hun havde været væk i flere dage. Der havde hun gemt 11 små fine æg, og lå troligt i regn, vind og solskin og rugede på sit afkom, gemt i det høje græs.


Jeg flyttede hende og æggene ind i vores skur, og selv om der skulle lidt overtagelse til, fandt hun sig til sidst i at ligge der inde - i fred for rovdyr, de andre høns og ikke mindst hvor det var tørvejr.


Her 4 uger efter er der stadig fuld fart på de små. Jeg glæder mig vildt til at se hvordan de kommer til at se ud som "voksne". Se bare denne.. Fint gult bryst og godt spraglet ned af resten af kroppen, med både sort og gult næb samt fjer/dun på benene.


Et par stykker af dem er helt gule. Den ene med dun på benene - den anden uden.
Herunder ses den sorte mor (aner ikke hvad hendes race er) samt deres far - vores store gule orpintonhane.. Et umage par, men jeg er dybt forelsket i deres afkom :o)


10 kommentarer:

 1. Til lykke med familieforøgelsen ;-)
  Der er ikke noget så skønt som dyrebørn, om det så er guldfiskeunger, kattekillinger eller kyllinger. De er søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)
   Ja de er slet ikke til at stå for - synd de bliver så hurtig store...

   Slet
 2. Hvor er de søde :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Aner ikke hvad jeg nu skal.. Har snart høns på hele matriklen - og vil så gerne beholde dem alle ;o)

   Slet
 4. Hej Lise

  Den sorte er en Australorps, en videreudvikling på Orpington'en. Det ligner i hvert fald umiskendeligt vores, som er af den race.

  Kh Stine fra Pilely.

  P.S Rart at høre fra dig igen!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Stine :o)
   Jeg googlede dit forslag til hønserace. Kan godt se hun minder om dem, men hun er mere buttet og har fjer hele vejen ned af benene. Hendes hale er også mere "fyldig"... Men uanset hvad hun er for en, er hun en skøn og rolig høne - og en rigtig hønemor ;o)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...