søndag den 21. april 2013

Jeg havde nær skidt i bukserne!

Midt i staudehaven lå en fasan og rugede... Hende havde jeg ikke set, og da hun lettede 20 cm fra min hånd, skræppende og baskende med vingerne, havde jeg nær skidt i bukserne!
Så helt færdig i staudehaven blev jeg ikke - men bortset fra lige omkring hendes rede (bag rosenstativet i bedet til venstre), er alt hvad der hedder visne stauder, grene og gamle blade væk.Hun får nok at se til, hvis der kommer kyllinger ud af alle de æg :o)


Jeg var bange for jeg havde skræmt hende helt væk, men her til aften ligger hun der ude igen. Nu skal hun nok få ro... Fed undskyldning for ikke at kunne male plankeværket endnu ;o)


18 kommentarer:

 1. Ej hvor hyggeligt med rugemod og æg i haven :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep - især når man ved den er der :o)

   Slet
 2. Sikken en dejlig gæst at ha i haven. Det bliver da spændende at følge med i. Hvor ser din have godt ud med stengange og hække:-) og hvor er det skønt der endelig er vejr til at tumle rundt i have og drivhus.
  Kh. Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja solen har virkelig været savnet, men nu er sæsonen startet for alvor... Så skønt :o)

   Kommer lige i tanke om jeg skylder dig nogle billeder. Har skrevet en post-it seddel. De kommer flyvende en af de nærmeste dage :o)

   Slet
 3. Fantastisk have du har :) Bag vores have ligger en grund, som ligger hen begroet med høje træer og buskads. Der bor også fasaner og sådan et skræp de kan give, kan godt forskrække. Men lige ved siden af, og så oveni købet en rugende mor :) Håber hun bliver liggende på sine æg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også hun bliver liggende - det kunne være lidt sjovt, selv om det er et trafikeret sted hun har valgt... Det er skønt med natur i baghaven, og det giver et fantastisk dyreliv. Vi har også brakmarker rundt om grunden. Det giver lidt ekstra lugning af ukrudt, men det er det hele værd :o)

   Slet
 4. Hvor hyggeligt med fasanen :o) spændende om der kommer kyllinger.

  SvarSlet
 5. Noget af det allerførste jeg kan huske, var min far, der tog mig med over bag huset, hvor han havde haft en høne til at ruge fasanæg ud (fasanmor var vist desværre gået i en grønthøster) Det var en fantastisk oplevelse at se de små kyllinger. Siden har han jævnligt haft høns til at ruge ud. Selv om naboerne er meget påpasselige, når de slår græs, kan de desværre somme tider komme til at fange en høne med maskinerne. De ved at far som regel har en villig høne, så de aflevere æggene til ham. På denne måde kommer der heldigvis lidt godt ud det. Det skønneste er selvfølgelig at se fasanerne i deres rette element, ude på markerne. Der er heldigvis en del hos mine forældre og ja man bliver forskrækket, når de letter en høne lige ved siden af. Det er deres store force, at de bliver på reden selv om der er larm omkring dem, men desværre også det der gør, at de somme tider ikke når at flyve væk fra en grønthøster.
  Jeg håber virkelig din høne bliver liggende, så I kan nyde de små dunede væsener om nogle uger.
  Hilsen
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tror desværre også der ryger mange fasaner. Jeg havde tumlet rundt omkring hende i over en time, og gået hen over hende et par gange. Først da jeg næsten rører hende blev det åbenbart for meget - hun er godt gemt med de farver :o)

   Slet
 6. Kan godt forstå at du blev forskrækket :-) Sikke mange æg hun har. Det bliver virkelig spændende.
  Det ser rigtig hyggeligt ud med de fine buksbumhække sammen med stengangene. Endnu flottere bliver det med fylde og blomster i bedene.
  K.H. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja. Glæder mig også til det hele bliver grønt og fyldt med farverige blomster. Lige nu er der kun lungeurten, men nogle af tulipanerne er godt på vej :o)

   Slet
 7. Ha ha hvor sjovt. Tror sgu også jeg havde skidt en snemand hvis det vr mig:-) Men det bliver da sjovt a følge....

  SvarSlet
  Svar
  1. Var noget nervøs over om hun nu kom tilbage. havde helt dårlig samvittighed.. Tænk hvis jeg var skyld i 16 fasanungers død.
   Kunne være lidt sjovt der kom noget ud af æggene - kryds fingre ;o)

   Slet
 8. Det er da fantastisk, håber kun kommer og ruger dem færdige. Hvor er det dog skønt, der hvor du bor. Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - nyder også mit fristed :o)

   Slet
 9. Jeg kan godt forstå du var lige ved at ... spændende med æggene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var med meget bankende hjerte - imponerende en larm hun kan lave :o)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...