mandag den 4. januar 2016

Julekugler, æg, kurve, æbler og kager lavet i beton - og så det der ikke gik efter planen


Jeg har brugt noget af juleferien på at lege med beton. Havde efterhånden fået samlet en del forskellige forme som skulle afprøves, og nu var tiden til det :o)
Ovenover var det nogle billige plast-julekugler jeg havde købt. De var tiltænkt pynt i julehaven, men da jeg fik dem ud af formene, fik jeg en helt anden idé. Nu er jeg på jagt efter jernstænger, hvor jeg vil montere betonfigurerne øverst, gi dem en gang maling og bruge dem som planteholdere i sommerhaven... Fra julekugler til til staudernes støttepædagoger :o)


Kurvene her over havde set bedre dage. Dem fyldte jeg med beton, og pressede en plastskjuler fyldt med sten ned i midten. Når de tørrer helt op og får lidt patina, tror jeg de bliver rigtig fine med en grøn plante af en slags...


Silikonebageforme smøres med madolie og fyldes med beton. Til et stilleben i sommerhaven, evt. med en blonde bundet rundt om kagen, blandt sommerblomster og kaffekopper.


Æbler lavet i en nylonstrømpe. De skal ligge og pynte i beddet under vores æbletræ i haven. Samme æbletræ hvor jeg lige har forsøgt at så to mistelten-frø... Håber det lykkes :o)


Og en masse æg lavet i almindelige æggeskaller smurt med olie. 
Jeg har en forestilling om et stilleben i hønsehuset med betonæg, den gamle olielampe, hø, en trækasse og et skilt lavet af en gammel palle med slidt maling og en tekst.


***

Og så det der ikke lykkedes efter planen... Det er der meget der ikke gør, men man lærer af sine fejl - eller noget ;o)


En firkantet krukke der blev vind og skæv - heldigvis mente modtageren at den var "helt perfekt vind og skæv". Planen er at den skal bruges til en haveartikel om vintergækker... Nu får vi se om den bliver brugt. 
En total tanketorsk fra min side, da jeg støbte den i en papkasse, som ellers havde den helt perfekte størrelse - og som selvfølgelig bliver blød når den bliver våd :o) Jeg fik reddet de lange sider med et par pinde og skruetvinger, men de korte sider kunne jeg ikke gøre meget ved... Næste gang bygger jeg en træramme!


 Agernet her har jeg selv forsøgt at lave formen til efter Fru Pedersen's vejledning HER. Her oven på er den fin nok, men den kræver dækning i siderne for man ikke kan se hvor mange sprækker og revner formen havde = et færdigt resultat fyldt med krater, selvom den ellers så fin nok ud inden jeg fyldte den med beton...?

Betonen laver jeg af 1 del alm basiscement, 3 dele sand og rører vand i til betonen har konsistens som grød. Til de små forme som æg og julekugler har jeg blandet lidt mere vand i, så det fik konsistens som tykmælk, og brugt en frysepose med et lille klippet hul i bunden, for at få det ned i formene.

Tidligere har jeg lavet blade og kogler i beton. Dem kan du se HER.

8 kommentarer:

 1. Sikke da en masse, du har fået lavet. Og selvfølgelig er det sådan, at når der handles, så spildes der også. Det hører med. Men flotte ting, du har fået lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har været en rigtig hygge-krea-juleferie :o)
   Synes ind i mellem at det er sjovt når tingene ikke bliver som forventet - man lærer nyt og mange gange får jeg nye idéer til nye ting der skal prøves ;o)

   Slet
 2. Så fine - ville også have været igang... har købt kogle men ikke fået lavet silikone formen endnu. Har forsøgt med plastkugler også, men syntes ikke det duede. Må prøve igen - i god tid inden næste jul - for tiden flyver hurtigt ;0(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tiden flyver alt for stærkt - meeeen lige nu må den gerne skynde sig lidt, så vi kan få lidt forår og sommer igen ;o)
   Pøj pøj med næste forsøg ;o)

   Slet
 3. Det er rigtig fine sager du har fået støbt. Øvelse gør mester :-) så fremover bliver der ikke så meget til vejfyld :-) Den firkantede potte er da vildt flot, det gør ikke noget den har charme.
  Agernet ser fint ud i dekorationen, der bliver man også bedre når man har prøvet at lave forme nogle gange. Man er jo selv den største kritiker, men når først tingene bliver brugt i dekorationer i haven, gør de små skønhedsfejl ingenting.
  Kærlig hilsen Anette

  PS. Tak for linket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære <3
   Nej mange gange er de små skønhedsfejl dem der giver charmen - men jeg har absolut ikke opgivet de hjemmelavede forme. Det skal helt sikkert prøves igen :o)

   Slet
 4. Hvor er det en masse dejlige ting, du har fået lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg hygger mig også over dem :o)
   Pludselig faldt der så meget fritid ned i hovedet på mig, og hvor har jeg bare stor-nydt det :o)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...