onsdag den 28. august 2013

Afsked med en nær ven

I dag skal jeg tage afsked med en nær ven. 

Det er en ven der har været ved min side de sidste 6 år. Vi har fulgtes til både bryllupper og begravelser. Gennem sorger og glæder. En ven der har trukket det tunge læs og haft rummelighed til mange af mine skøre input. En ven der har kunne rumme både mine børn og deres venner på samme tid. En ven der stiller op uanset om det er regnvejr, sol eller frost. Om det er arbejde, fodboldkampe, en tur i byen eller man bare har brug for at komme væk fra det hele...


I dag skal jeg tage afsked med min Kia Carnival.

Vi har rundet 265.000 km sammen siden den trillede ud fra forhandleren for at tage sin aller-første køretur sammen med mig for 6 år siden. Det har været min bedste bil nogensinde og det er med sorg jeg kører den sidste tur i den i dag :'(


Men i dag skal jeg også hilse på min nye ven. Den har ikke så meget afsætningsplads og ikke så stort bagagerum. Den kan ikke transportere 4 cykler, 4 drenge, 1 schæferhund, 1 picnickurv og mig på samme tid. Den kan heller ikke klare at jeg lige forelsker mig i et skab på 110 x 180 cm langt væk hjemmefra, som bare bliver lagt ind bag i og kørt hjem... 

Men så har min nye ven mange andre goder. Jeg ved allerede nu at den har en billigere vægtafgift, et mindre forbrug af brændstof og et minimum af kørte kilometer i forhold til min Kia-ven. Jeg ved også at dens sidespejle er fastgjort og at det ene ikke hænger og dingler kun fastgjort med en strips. Jeg er også ret sikker på at min nye ven ikke har et defekt blinklysrelæ og at dens ene forhjulsleje ikke knirker og skriger på udskiftning. For ikke at tale om brændstofspumpen... Og mon ikke min nye ven's aircon kan lave andet end varm luft fordi dens rørsystem er tæt og kan holde på væsken..? Jeg tror det!
  
Jeg glæder mig til at lære min nye ven at kende, men for pokker hvor er jeg ked af at skulle tage afsked med min gamle Kia-ven... Den har sgu gjort det godt. 13 kommentarer:

 1. Hvor jeg føler med dig. Vi solgte for små fire år siden vores Kia Carnival og fik i stedet for en Kia Ceed. Den er okay, men jeg savner vores rummelige bil med ekstra sæder. Og hvor der kunne være en barnevogn uden at den skulle slås sammen - ikke at vi har brug for det mere, men alligevel.
  KH Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Det bliver mærkeligt at undvære den luksus bare at kunne tage tingene med næsten uanset størrelse :o)

   Slet
 2. Tillykke med den nye bil, den skal du nok blive rigtig glad for. Lækkert billede af vandfontænen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette :)
   Vi skal nok blive fine venner, men... Øv.

   Slet
 3. Læser din overskrift og tænker åh nej, hvad nu.... ser dit billede af fontænen og tænker sorg og ulykke - og så er det en bil, py - det er da bare en kasse der bringer en fra A til B :-) du skal nok blive glad for den nye uden mislyde. Og måske du skulle ønske dig en "jydekrog" så blir alting godt.
  Go' onsdag til dig.

  SvarSlet
 4. Griner... Jo men alligevel. Jeg har brugt så mange timer i den bil, jeg har skældt den ud for noget andre har gjort uden den har brokket sig, grædt snot og grint højt. Den har været super i min hverdag og nu skal vi skilles...
  Jeg har fået monteret en jydekrog på den nye. Sjældent den var i brug på Kiaen, men det kommer den nok til at være nu med det mindre bagagerum :)
  Også en dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 5. C'est la vie - også for biler.
  Noget må forgå, for at noget nyt kan opstå.
  Tillykke med din nye ven - håber I bliver rigtig glade for hinanden :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona...
   Den kører som en drøm, men hvor er den bare lille bitte når man er vant til at køre rundt i en balsal ;o)

   Slet
 6. Jeg ved at mange får et helt specielt forhold til sin bil og her i min familie er det sådan.. bilerne har til og med kælenavne...:-)
  Bilerne fik et kærlig klap inden de kom i garagen og et tak for i dag..lol
  Jeg fik aldrig selv taget et kørekort, var som 22 årig oppe til teori og bestod. Men tog hjem på ferie til Norge og kom tilbage med et brækket ben og fik aldrig taget mig sammen til at gå op til køreprøven. Har nu aldrig haft behov for det, måske lidt i dag da der ikke går nogen busser her ude på landet hvor vi bor. Men mine 2 "børn" i huset har jo hver deres Volvo stationcar og kører mig hvor jeg ønsker.
  Kan godt forstå at du vil savne det gode plads i bilen, men jeg er sikker på at du vil blive glad for den nye når du har haft den et stykke tid..:-)

  Trøsteknus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner... Kia'en fik dog ikke kælenavn og heller ingen kærlige klap efter endt arbejdsdag, men blev alligevel en god ven på en mærkelig måde :o)
   Herligt med privatchauffør. Her har vi heller ingen busser ud over skolebussen, som nærmest kører som det passer den, så en bil er en nødvendighed med mindre man har masser af tid og en fandens god cykel (jeg har ingen af delene..)
   Når først vi finder os til rette skal vi nok blive venner den nye bil og jeg - og mandens trailer ;o)

   Slet
 7. Ha' det godt, og hvil i fred, Carnival ;-)

  Vi har gang i vores første bil - vi fik den, frisk leveret fra fabrikken, i februar sidste år. Også en Kia - en Rio.
  Det er som sagt vores første bil, men hold da fast, hvor er vi bare glade for den!
  Og Hyacinth....... den har også et navn... og bliver også snakket til *griner* Men sig det ikke til nogen! ;-)

  Selvom det ikke er planen, har jeg det mærkeligt med tanken om, at vi en dag er nødt til at skille os af med den, så kan dælme godt forstå dit vemod, men mon ikke det også bliver rart at prøve noget nyt?
  ........ og går næsten ud fra, at vi også bliver inviteret på barsels-visit? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med en der kan forstå mig Helle :D

   Det var med en tåre i øjenkrogen at jeg efterlod min ven hos forhandleren i går. Følte lidt jeg svigtede den.. Tænk man kan ha det sådan over for en jernkasse på 4 hjul..?

   Slet
  2. Ja, det lyder jo totalt latterligt.. men altså.. vi mennesker har jo også følelser.. ;)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...