mandag den 10. februar 2014

Fra skrot til slot - De færdige rum: Stuen


Fra skrot til slot er ved at være ved vejs ende.. Jeg mangler rengøring af gulvene i hele huset, at montere armaturet i bryggerset og få slebet bordpladen i køkkenet, men når det er gjort - ja, så er det SLUT! 
I dag pakkede jeg traileren med værktøj, overskydende materialer, kaffemaskinen, trappestigen, radioen, pensler og de halvtomme malerbøtter. Kun en fugepistol, en skruetrækker og slibemaskinen ligger tilbage sammen med rengørings klude, støvsugeren, ajax, en spand og gulvskrubben. 

Det har været en lang proces, men også en lærerig proces, og et arbejde jeg - hvor utroligt det end lyder - gerne gør igen. Måske det er her mit fremtidsjob gemmer sig..?


Stuen er huset's største rum. En stor, lys og traditionel vinkelstue.

Som det før er omtalt fik huset nye døre og vinduer for 5 år siden, og ja.. siden er der ikke sket meget herinde. Stadig med skruehuller i de dengang nye gipsplader, og vindueskarme der aldrig er blevet behandlet og derfor nu var ødelagte.


Gulvtæppet havde ikke så forfærdigelig mange år på bagen, men ikke engang en rensning ville kunne redde det.
Og ledninger..! Jeg fyldte 2 skraldesække med ledninger. Antennekabler m.m. der var ført på kryds og tværs af værelserne, udenfor og ind igen, op på loftet og ned igen - og klippet når de ikke skulle bruges længere..


Væggene blev spartlet, og tapetseret hvor det var nødvendigt.Masser af hvid maling..Radiatorerne har også fået nyt liv med hvid maling - her er jeg halvvejs :o)De ødelagte vindueskarme. En tømrer ville ha grint sin r** i laser over min måde at tage mål og lave skabeloner på, men alle hjørner havde sine egne vinkler og mål, så jeg snuppede en avisside og tegnede mig en skabelon, som jeg førte over på træpladen og skar efter. Pladen passede hver gang :o)


Mere hvid maling på dem, gulv på gulvet, lister i alle kanter og stuen er indflytningsklar.


Herhjemme er drengene lige nu ved at tømme yngstemandens værelse. I morgen skal vi male væggene derinde - hvide... Siger ikke hvad jeg hellere vil lave, men ser positivt på det: Det er ikke gamle, brune træpaneler der kræver 4 gange grunder og 3 lag maling.

I tørretiden får jeg måske tid til at lure lidt på mit kreahjørne. Jeg har været rastløs de sidste par måneder, og er gået i gang med mere end 5 ting, hvor ingen af dem er færdige. Tænker jeg har mange timer til gode i selskab med min hæklenål efterhånden, og I har mange indlæg til gode med andet end hvide vægge - Jeg skal nok tage revanche. Det lover jeg!!!

7 kommentarer:

 1. Tillykke med veludført arbejde, det er blevet så flot. Du har god grund til at være stolt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anette :o)

   Ved ikke om jeg skal være stolt - men jeg er i værtfald super glad. I sær for resultatet, men også over at både mit liv og huset nu kan starte på et nyt kapitel i bogen...

   Slet
 2. Flot arbejde. Hvornår flytter der nogen ind som skal nyde det dejlige lyse hus?

  SvarSlet
  Svar
  1. De overtager nøglen - og det resterende arbejde fra på fredag.

   Ønsker dem rigtig god arbejdslyst, mens jeg smækker benene op i sofaen... Løgn - render rundt andre steder ;o)

   Slet
 3. Fantastisk job du har udført...det er jo blevet et slot..:-)
  Måske du skulle starte et nyt firma med renovering?

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det er en helt fantastisk forvandling. Så flot.

  SvarSlet
 5. sikke fint det er blevet ... det gulvtæppe - de må da nærmest have haft sko på inde ..puha - godt du fik det ud. Go fornøjelse med indretning ;0)

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...