torsdag den 23. maj 2013

De skøre mennesker med en paraply i haven..?

 Folk kigger noget når de kommer hjem i vores have for øjeblikket. De tænker nok at nu rabler det da fuldstændigt for familien her på matriklen, for prøv du at finde et normalt menneske der dækker deres halvdøde gran over med en paraply...


Den er ikke bare glemt efter en regnbyge, men bundet godt fast på kryds og tværs så den ikke blæser væk...


Jeg har min helt egen grund til at være det skøre kvinde-menneske der kan finde på det. Og grunden ligger lige her :o)


Min ene høne har lagt sig på æg - 1 æg har hun lagt, og af alle steder lige i kanten af denne gran, hvor regnen står ned i hovedet på hende. Det kunne mit dyrevenlige hjerte ikke bære, så nu har jeg dækket hende over med en paraply :o)
Da hanen ikke ligger på den dovne side, er vi begyndt at lægge nogle af de andre hønseæg under hende, i håb om at få lidt mere end en kylling ud af hendes anstrengelser, for det at finde rugeæg eller daggamle kyllinger fra gule orpinton her på Sjælland er nærmest en umulighed...

Imens jeg render rundt med paraplyer og de resterende høns render rundt og siger gok, arbejder min mand på det nye hønsehus. Det bliver så fint med bindingsværk og små rundbuede vinduer. Med en lille terrasse foran, stauder og måske du kan ane det.. Det gamle smedejernsstakit der står op af træerne lige bag huset.


Jeg glæder mig vildt til det bliver færdigt, især fordi at hønsene lige nu bor i vores cykelskur som ligger lige under vores soveværelsesvindue - Ikke en særlig god kombination når man som jeg er B-menneske og gerne vil sove lidt længere end til kl. 05.30 i weekenden!

38 kommentarer:

 1. Ha ha hvor er du skøn, sådan at passe på de små høns og deres æg, håber dit arbejde bærer frugt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Majbrit :o) Jeg krydser også fingre - både for at paraplyen holder og at der kommer små kylle-ryller om en tre-ugers tid.

   Slet
 2. Sikke en heldig høne - at bo hos SÅ sød en hønse-dame ♥ Det er jo fornemt at få tag på reden - nu den er blevet uheldigt placeret.
  Håber der kommer gevinst af anstrengelserne - altså en masse små hønsi :-)
  Og får du for mange... så kan jeg se at Mutti-Dutti ( http://www.mutti-dutti.com/2013/05/hns-kbes.html#comment-form) leder efter netop denne slags høns.
  Måske du kan afsætte nogen af dem :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen hvorfor er det lige at hun synes det var den bedste plads.. Jeg retter bare ind til højre og hjælper så godt jeg kan ;o)
   Ja, hun har kontaktet mig og jeg håber jeg får overskud, for efter de har været med på bloggen har rigtig mange henvendt sig.. Måske man skulle lave hønseopdræt i stedet for at være busvognmand ;o) Det må være en god forretning her på Sjælland, for alle os der ikke har lyst til at skulle betale broafgift hver gang vi skal have udvidet bestanden...

   Slet
 3. Sikke en heldig høne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldig.. og lidt dum ;o)

   Slet
  2. Ah ja, en smule! ;-)
   Men så er det jo heldigt for den, at den bor hos dig, hvor det kommer den til gode, at være lidt dum.

   Slet
 4. Hej Lise.
  Hvor er du sød, sådan at passe på de små dyr.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne ikke bære hun skulle ligge der på de hårde sten og blive gennemblødt :o)

   Slet
 5. Nej nu har jeg aldrig...... ;O))))))En høne med en paraply over sig...hvor er du et sødt menneske Lise ;O))) Håber du får ALLE de kyllinger du ønsker dig, og at hønen snart flyttet ned i hønsehuset, så kan sove længe. Kh og god weekend Helle ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner.. Nå ja, kaniner med rullegræs, vagtler med kaninhus og høns med paraplyer. Vi er nok ikke helt normale, men vi hygger os :o)
   Tak kære - så håber vi begge to.. Det må give gevinst i sidste ende ;o)
   Også en dejlig weekend til dig.

   Slet
 6. Du er en rigtig hønemor Lise...;-)'
  Det er da fantastisk som I bygger fine ting.:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. "I" lyder rigtig godt i mine ører Lisbeth, men må hellere give æren til min mand ;o)

   Men jeg er super god til at rydde op efter ham, give gode råd og holde et bræt der hvor hans arme ikke rækker længere. Nå ja, og male al træværket bagefter... :D

   Slet
 7. Det er ikke rigtig en god ide at lægge æg ind under en skrukhøne løbende... Æg klækker efter 21 dages rugning og så forlader hønen reden 1 døgns tid efter at de første er klækket og de æg som ikke er klækket går så til. Æg under skruk skal lægges på samme tid. Saml æg, opbevar dem ved 12-15 C og vend dem dagligt. Når der er nok, så læg dem under skrukken og fjern dem hun ligger på.

  Iøvrigt kan rugeæg sagtens sendes med posten, så der er ingen grund til at begrænse sig til Sjælland hvis der skal skaffes rugeæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Finn

   Tusind tak for dit super input og rigtig gode viden.
   Kan godt se at min måde at formulere mig på i indlægget er helt forkert. De æg hun har fået er alle lagt inden for samme døgn, og lagt under hende samtidig. Et par timer efter de første æg, fik hun 2 mere som var nylagte, så jeg håber de alle giver et godt resultat om ca 1½ uge.

   Og rugeæg med posten - det er guld værd at vide når man som jeg bor på Sjælland :o)
   Kh Lise

   Slet
 8. Jeg vil tro dine nabo'er allerde har vænnet sig til skøre påfund :) mine var ihvertfald hurtige og syntes nu nærmest at det er ret sjovt. De skal altid lige stikke hovedet ind og høre hva jeg NU har gang i :) hi hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Har ikke set de ryster på hovedet af mig mere :D

   Men livet skal jo heller ikke være så kedeligt vel..? :o)

   Slet
 9. Du er et dejligt menneske, Lise. Man bliver så glad i låget af at læse dig og dagen får et ekstra løft :0)
  I forhold til dit indlæg med Ledreborg kan jeg tilslutte mig fuldt og helt din glæde ved jern i haven.
  Carsten har jeg besøgt adskillige gange og du kan glæde dig. Han har lavet rosenbue til mig også, klippet armeringsjern op i bestemte størrelser, lavet skabeloner til kugler, som jeg har pileflettet på og meget mere.
  Jeg har jo flettet pil og kurve i mere end 10 år, haft marker tre forskellige steder. Jeg har købt jernmøbler og forskellige stativer, parasoller, som jeg har flettet på osv. På hans hjemmeside er et foto af en flettet top på et foderbrædt - det har jeg flettet.
  Altså Lise, hvornår skal vi ha´ den kaffesnak ?? Jeg har i øvrigt en del stativer af Carstens til salg !!
  Knus Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hallo... Jeg bliver vist nødt til at sende dig en længere mail her Lene :o)

   Lyder lidt for spændende med de jernstativer

   Slet
 10. Jeg er slet ikke overrasket over, at du har sørget for den søde lille høne, for jeg er ret sikker på at du er et rigtig godt og fint menneske.

  PS. Hækler bryster, men de kan ikke flashes på bloggen før den 8. juni, hvor min svoger skal ha' dåsen....min svigerinde læser nemlig med på bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Schyyy.. Jeg tier helt stille og venter i spænding ;o)

   Slet
 11. Øj hvor nuttet, jeg er så spændt på om der kommer noget ud af det. Jeg har nu trævlet det meste af Sjælland rundt efter Orpingtoner, men for søren da det er ikke nemt, for jeg vil have dem stor nok til at de er kønsbestemte. Held og lykke med "børnene" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. har fundet Orpingtoner i Lundby i dag, skal hente dem i morgen. En sort/gul og en hvid/sort, 4 mdr. gamle. Det bliver spændende :-)

   Slet
  2. TILLYKKE Susanne :o)

   Det er lige som at vinde i lotteriet...

   Slet
 12. Nej Lise!!! havd sker der for dig ;O) høns og paraply, du er da bare skøn på den skøre måde, ;O) det er bl.a derfor jeg følger med ;O) hvad bliver det næste.
  God weekend.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner... Prøver bare at løse opgaverne på bedst mulig måde :o)

   Tak for dine søde ord <3

   Slet
 13. Sødt --og så Lise`s --Derfor jeg holder så frygtelig meget af dig --og drengene --alle 3

  SvarSlet
 14. Det er da noget af det mest fantastiske jeg har set. Tror måske jeg kunne have gjort det samme, for at håbe på kyllinger. Men hellere blive kaldt fjollet end ingen chance få for de søde gule små.
  Fortsæt det gode arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fortsætter hvor jeg slap - kan slet ikke lade være ;o)

   Slet
 15. Hvor passer du bare godt på de små dyr :) Det er altid dejligt at læse dine indlæg her på din blog.
  Rigtig god weekend. Knus fra Nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Nanna og stort knus også til dig.

   Slet
 16. Kære Lise.
  Hvor er du en sand dyreven. Det bliver så hyggeligt med kyllinger. Det hønsehus bliver da helt fantastisk, sådan et kunne jeg godt ønske mig. Min skurvogn kom der jo ingen høns i :-) selv om det i første omgang var meningen.
  Dit hønsehus bliver en pryd for øjet med den lille have omkring og det fine stakit. Er sikker på at hønsene vil elske deres nye hus.
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Fik du høns i din skurvogn, tror jeg de skulle ha rendt rundt med guldsko på Anette :o)

   Den skurvogn er det skønneste jeg længe har set, og sikke et frirum I har fået. Jeg tror jeg benytter mig af dit B&B i den, en dag jeg skal bruge overnatning i dit område <3

   Slet
 17. Smiler - Sikken en hønemor du er <3 Hvor er det herligt, jeg glæder mig til at se billeder af søde små kyllinger :-)
  Sikken et fint "palads" jeres høns skal flytte ind i :-)
  God søndag søde Lise <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber så meget at der er gevinst i sidste ende søde - om ikke andet har jeg gjort hvad jeg kunne :o)

   Slet
 18. Nåhh, kær lille hønemor.
  Sikken et fornemt hønsehus:))

  SvarSlet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...