mandag den 23. september 2013

En arbejdsweekend med brosten, jord og kastaniehegn


Hvor var det bare tiltrængt at smække benene op i sofahjørnet i aftes. Men det var lige så skønt at komme ud i haven her til morgen og se ovenstående syn... Det opvejer lidt de lange arme og den ømme ryg der stadig hænger ved.

Inden vi tog fat lørdag så her sådan ud:Et hønsehus uden dør og vinduer. Bunker af jord og grus, uafsluttede brostenskanter og kastaniehegn der kun var løst sat op, samt en hel rulle der aldrig var nået længere end til halvtaget, da den stod i vejen i indkørslen...

Nu har hønsehuset fået dør - og jeg spekulerer kraftigt på, om den ikke skulle males sort i stedet for hvid..?


De gamle staldvinduer er blevet sandblæst, grundet og malet 2 gange. Klar til isætning og til at glarmesteren kommer forbi.

Brostenskanten er færdig og der er klar til fliser og knoldebro. Jorden er der flyttet rundt på, fyldt op med og jævnet ud med i de nye bede. Her skal bl.a. plantes nogle af de stauder jeg har i staudehaven, som trænger kraftigt til deling - ugens projekt...

Kastaniehegnet er kommet på plads - rigtig på plads! Både rundt om kaningården og om andegården.

Ved indgangen til kaninerne har jeg lagt en møllesten. Rundt om den skal der lægges knoldebro og laves lidt bede. Den lille busk forrest er en jasmin, som på mærkeligste vis har overlevet at stå i centrum af hønsehusbyggeriet, uden hverken at blive trådt på eller knækket af brædder og plader der er hvivlet rundt om bladene på den. Hvor typisk først at fjerne den når huset er færdigt...

Her er til en arbejdsdag eller fire mere men nu er grundstenen lagt, ugen er lige begyndt, vejret er lovende og jeg skulle jo så nødig kede mig  ;o)

21 kommentarer:

 1. Du har ret - døren vil nok gøre sig godt. Selvom jeg tror at dyrene er ligeglade. Men hold op hvor er det blevet fint. Og sikke i har knoklet - igen. Rigtig god uge. Husk også sofatid, så kroppen ikke bliver obsternasig ;-)
  Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. som sort?!? fik jeg ikke lige det med? Hahahahaha, ugen begynder fantastisk! :-D

   Slet
  2. Tror også dyrene er komplet ligeglade. Bare der er foder i truget og vand i skålen :o)
   I dag er det sofatid, for kroppen er nok blevet lidt obsternasig.. Griner. Herligt ord. Håber din uge bliver fyldt med glæder kære.

   Slet
 2. Din have - den bliver da bare skønnere og skønnere, jeg er meget misundelig :0)

  Men jeg er nu sikker på at der nok skal komme til at ske noget i min når jeg ikek får/har små børn hele tiden til at tage min tid ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :o)
   Jeg nyder mine drenge har fået en alder hvor de kan klare tingene selv - kan sagtens huske hvor meget fritid man havde inden.. Som i nærmest ingen ting.
   Nu er man bare en mor der er møg-irreterende når man ikke lige får sin vilje, og ellers bare skal sørge for spandevis af aftensmad og rent tøj ;o)

   Slet
 3. Nej hvor er det blevet flot, og hvor har i været flittige. Jeg er jo vild med kastaniehegn, og hvor er det en god ide med det fine trådhegn bagved til kaninerne så de små ikke smutter igennem.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Er super glad for resultatet. Kastaniehegn giver en god baggrund til planterne synes jeg.
   Trådhegn har vi bag ved begge indhegninger - vi håber jo lidt på små rapper til foråret ;o)

   Slet
 4. Hold da helt op Lise, hvor har I nået meget, og hvor er det flot. Er altid så imponeret over, hvor flot jeres dyr bor ;O))) Kommer aldrig til at glemme dengang kaninerne fik lagt rullegræs ;O))) Nu skal hønsene bo med flotte gamle vinduer...du imponerer mig stadig. Rigtig god arbejdslyst. Kh Helle ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner.. Og som du måske kan se på sidste billede er de kære kaniner dybt taknemmelige for det rullegræs - eller noget. Der er vel samlet 20 græsstrå tilbage :D
   Men flot var det ;o)

   Slet
 5. Super flot får de det dine luksusdyr..;-)
  Og egen vagthund har de også...smukke Zarco..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv ja, det havde jeg ikke engang lagt mærke til :o)
   Zarco har nærmest sneget sig ind på samtlige billeder...

   Men hvor jeg er - der er Zarco (min hæmoride...) men han er dejlig <3

   Slet
 6. Det ser supergodt ud.
  Hvor er det skønt, der bliver kræset om de steder, hvor i skal bevæge jer rundt hver dag, selvom det "kun" er ude hos dyrene :-)
  Jeg tror også, en sort dør vil tage sig lidt bedre ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi :o)
   Døren har fået første lag sort maling i dag - og det pynter kraftigt... En helt rigtig beslutning ;o)

   Slet
 7. Ja - hvis jeg skal være ærlig ? Så tror jeg aldrig at du kommer til at kede dig, søde Lise.
  Jeres dyr kan ikke have det bedre :-) Gode "forældre" Og fint ser det hele ud :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm.. Du har nok ret Gitte. Jeg har alt for mange idéer og projekter, så hvis det endelig sker er det vist min egen skyld ;o)

   Slet
 8. Ja hvis der kommer en udsendelse der hedder "Danmarks skønneste have" ja så melder jeg dig til lige på stedet, for den er simpelthen så flot. Godt mine høns ikke har adgang til computeren, for så ville de nægte at bruge deres eget hus, når de så Jeres :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha.. Tak Susanne :o)
   Men så hænger du også på 4 dages havearbejde i form af lugning af ukrudt m.m.
   Billeder er så taknemmelige, og halvdelen af haven ligner en byggegrund. Men hva pokker - så har man noget at tage sig til, hvis man keder sig ;o)

   Slet
  2. Hmmmm tror bare jeg trækker nomineringen tilbage, skal lige ordne min egen have først, pyha... :-)

   Slet
  3. Griner.. Det er så ok ;o)

   Slet
 9. Hvor er det fint med det kastaniehegn omkring dyrenes folde, det ser rigtigt idyllisk ud :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)
   Det kunne være skønt med en rigtig Morten Kock have... Det kræver vist rigtig mange arbejdstimer endnu - Drømme har man lov at have :o)

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...