torsdag den 5. september 2013

Gamle køkkenting med minder, maling og skøre høns

Jeg var på loftet i morges og hentede et par kasser ned fra mit barndomshjem...
Min far døde for 2 år siden. Han var en samler. En samler med stort S og hjemmet som blev købt i 1973 bar præg af hans store interesse for fortiden. I køkkenet stod et gammeldags brændekomfur. Det holdt det meste af huset varmt, og rundt om det, var der små hylder og kroge fyldt med nogle af de ting jeg hentede ned fra loftet i morges.

Kaffekværnene her har stadig "duft" af køkkenet og brændekomfuret, hvilket fik minderne til at vælte frem.

Og flere minder gemte sig i skufferne. Typisk min far - De små ting som knækkede af, endestykket til en messingstang, en holder til et ministrygejern, to skruer og andre små dimser blev gemt, så han lige vidste hvor de lå - altså indtil han skulle bruge dem, for der var de gerne blevet væk!

Lidt af de andre ting fra gemmerne. Ved ikke helt hvor meget af det jeg ønsker at have fremme endnu og hvordan, men kødkværnen helt til venstre skal helt sikkert op.

Den skal sidde fastspændt på en af de hylder jeg er ved at male til køkkenet. - Jeg maler videre :o)

Lige bag mig ligger et par af hønsene og tager støvbad...
Surbundsbeddet er blevet det nye in-sted hos de fjerklædte her på matriklen - mit er midt i solens stråler nu den er her :o)

12 kommentarer:

 1. Sikke nogle hyggelige ting med charme..

  og skønne høns.. Vores støvbader også en hel del i øjeblikket. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg griner lidt af vores, for normalt ligner deres fjerdragt en kjole med tylskørt under - efter støvbadet er kjolen blevet temmelig tung og absolut uden støtte af underskørt over hoved ;o)

   Slet
 2. Det ligner da et skatkammer du har åbnet dér søde Lise.. Jeg ææælsker den slags.
  Spændende hvad du finder på med det hele....
  Og hønsierne.... det er da ren råhygge hva :-)
  Knus Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rent skattekammer, men har desværre ikke plads til det hele. Måske en dag - hvis jeg kan - bliver det sat til salg.. Ulempen ved alt for mange minder :o)

   Slet
 3. Næææ da sikke fine sager du har i gemmerne. Det bliver da så spændende at få den ind i dit nymalede køkken. Kan godt forstå at både du pg hønsene nyder det skønne vejr. Her har vi først set solen midt på eftermiddagen, men skønt at den endelig kom frem. Nu høstes der igen efter 5 dages ufrivillig pause :-) Jeg får gæster i hus og have om lidt, så jeg må hellere lige smutte rundt og tjekke om alt er fint :-)
  Hav en dejlig aften. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har bønderne godt nok også fået travlt igen - og ta du det bare roligt. Vil nærmest garantere at alt er som det skal være hjemme hos dig, selvom jeg sidder på en helt anden ø :o)

   Slet
 4. Fine sager du har fundet frem, det er nu også synd at gemme dem væk. Kaffekværnen og brevvægten har jeg også en udgave af .... altså ikke helt den samme.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes bare ikke jeg har haft de rigtige steder til det - det får jeg nu, og det er skønt at finde det frem fra gemmerne.

   Slet
 5. Hvem der bare havde et loft fyldt med "hemmeligheder og gamle arvede sager" Ih, sikken et skattekammer du har deroppe :-) Dit køkken bliver (selvfølgelig) super, duper, hyggelig og meget personlig og indbydende <3
  Hønsene ? De er smukke og nyder livet ligesom vores herhjemme som er meget "forkælede". Nu har de fået navne :-) Ulla, Susanne og Marie :-)
  God aften Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg tænker: Hvem der bare havde et loft der var knap så proppet ;o)
   Nej, det er hyggeligt at få tingene frem igen, og efterhånden som det bliver pakket ud, må jeg tage stilling til om det skal blive eller sælges. Det skal IKKE tilbage igen!

   Hahaha... Jeg viser altså ikke mine høns hvor forkælede dine er, for så ville de pakke kufferterne og flytte med det samme ;o)

   Slet
 6. absolut fine sager og det er sjovt som en indre film kan afspilles ved bestemte dufte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine drenge kan ikke rigtig huske tingene, men lugten var der ingen tvivl om... "De lugter af morfar" <3

   Slet


Elsker kommentarer så læg endelig en hilsen :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...